Over Babbé Belastingadviseur

Achter Babbé Belastingadviseur staat Joke Babbé-van den Berge uit Purmerend. Gestart als boekhouder en assistent-accountant bij verschillende bedrijven, ging haar speciale belangstelling al snel uit naar belastingzaken en het persoonlijke contact met klanten daarover. In 2004 gooide Joke daarom het roer om en ging ze bij een accountantskantoor ervaring opdoen als aangiftemedewerker.

Maar ervaring is in deze branche niet genoeg: er was behoefte om de bestaande kennis uit te breiden. In hetzelfde jaar werd daarom gestart met de opleiding praktijkdiploma belastingrecht.
Dit smaakte naar meer. De theorie was boeiend en de toepassing in de praktijk uitdagend, reden voor Joke om na het behalen van het diploma direct verder te gaan met de opleiding Belastingconsulent van het College van Belastingadviseurs.
En er viel - geïnspireerd door het dagelijkse praktijkwerk - nog veel méér te leren: na het behalen van de titel Belastingconsulent stond de weg open naar de opleiding Belastingadviseur van het College van Belastingadviseurs. Joke sloot deze opleiding af met een gespecialiseerde scriptie: “Het stamrecht in de BV en de gevolgen van het tenietgaan van het stamrecht". Hiermee verwierf ze de beroepstitel Belastingadviseur en werd ze volwaardig lid van het Register van Belastingadviseurs.

Waar voor veel mensen ‘de belasting’ een reden is voor slapeloze nachten, is Joke enthousiast over haar vak en houdt ze haar kennis bepaald niet voor zichzelf. Ze begeleidt vooral graag startende ondernemers, zowel met als zonder personeel.
Maar ook particulieren kunnen een beroep doen op haar uitgebreide ervaring, niet alleen voor de ‘gewone’ aangifte inkomstenbelasting, maar bijvoorbeeld ook voor het afhandelen van een nalatenschap.